Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara, u utorak 15.ožujka 2016., održalo je 2. sjednicu, nakon koje je održana i konferencija za novinare na kojoj je obaviještena javnost o narednim aktivnostima Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“. One su vezane uz globalnu akciju čišćenja „Zelena čistka“ te akciju „Sat za planetu zemlju“.

Lidija Novosel, zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, u ime Grada Bjelovara, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, najavila je Zelenu čistku, koja će se održati 23. travnja 2016. s početkom u 9 sati, te je zamolila sve građane da se odazovu i pridruže čišćenju nelegalnih odlagališta otpada. Cilj te akcije u kojoj Grad Bjelovar sudjeluje već godinama, istaknula je zamjenica Novosel, je očistiti okoliš, ali i osvijestiti građane da ne bacaju otpad u prirodu te da prijave ako u njihovoj blizini postoje nelegalna odlagališta. U akciji će aktivno sudjelovati i Dječje gradsko vijeće koje će toga dana čistiti područje Velikog Korenova.

Mala bjelovarska gradonačelnica, Jana Brestovečki, pozvala je sve građane da se, 19. ožujka u 20:30 sati, pridruže akciji „Sat za planet Zemlju“ i na sat vremena ugase sva svjetla u svojim domovima. Jana je istaknula kako se akciji i ove godine pridružuje i Grad Bjelovar te da će se u sklopu akcije ugasiti sva ulična rasvjeta u gradu kako bi se ukazalo na važnost električne energije, a istodobno i njezinu štetnost na okoliš.