Na prijedlog Koordinacijskog odbora za dobivanje statusa Grad prijatelj djece, DND, DGV i Narodna knjižnica Petar Preradović pokrenuli su  natječaj "Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara" s krajnjim ciljem potvrđivanja temeljnih ljudskih vrijednosti koje pridonose razvoju humanijeg društva u našoj zajednici. U petak, 9.10.2015. u sklopu Dječjeg tjedna, održana je svečana dodjela priznanja "Prvak dobrote", kojoj su prisustvovali svi nagrađeni mali humanitarci, zajedno sa svojim obiteljima, prijateljima, odgajateljima i učiteljima. Priznanja i simbolične nagrade uručivali su gradonačelnik grada Bjelovara gospodin Antun Korušec i dogradonačelnica gospođa Lidija Novosel.

 

 Poziv za sudjelovanje u Natječaju uputili smo krajem kolovoza i trajao je sve do kraja rujna. Svi su mogli prijaviti dijete u dobi od pet do četrnaest godina za koje smatraju da zaslužuju dobiti titulu Prvaka dobrote. Najviše su prijavljivali roditelji i odgajateljice, zatim djeca svoje prijatelje i braću. Ukupno je pristiglo trideset dvije prijave. Ako ste možda pomislili da smo zatim birali one najbolje među njima, prevarili ste se, svi prijavljeni dobit će priznanje i titulu Prvaka dobrote jer su sva dobra djela jednako vrijedna. Prijavu je trebalo obrazložiti s nekoliko riječi, pa su s prijavama pristigle i zanimljive priče o dobrim djelima i dobrim srcima naših malih sugrađana.

Ovim Natječajem željeli smo istaknuti svu onu djecu našeg grada koja svojim ponašanjem iskazuju istinsku dobrotu, empatiju, altruizam i humanost te su zaslužili da ih se posebno pohvali i istakne i da svi ti mali ljudi velika srca i velikih djela postanu pozitivni vršnjački uzori.