DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA uz podršku Društva Naša djeca Bjelovar, Grada Bjelovara i Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović

raspisuje

NATJEČAJ ZA DODJELU PRIZNANJA DJECI

ZA DJELA NESEBIČNE POMOĆI I SOLIDARNOSTI

„MALI LJUDI, VELIKA DJELA-PONOS BJELOVARA“

Zašto priznanje „Mali ljudi, velika djela-ponos Bjelovara“?

Djeca, mali ljudi često su svojim djelima pomaganja, nesebičnosti, solidarnosti, humanosti i volontiranja, pokazali veliku hrabrost i inspirirali druge, te postali primjer svojim vršnjacima, ali i nama odraslima. Oni rado pomažu prijateljima u razredu, vrtiću, susjedima, starijima, životinjama, čine nešto korisno za svoju zajednicu, zgradu, obitelj, prijatelje....

U želji da se među djecom Bjelovara počnu prepoznavati i cijenitit vrijedna i humana djela, Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara pokrenulo je ovu akciju.

Akcija ima za cilj promicati solidarnost i humanost među djecom predškolske i osnovnoškolske dobi.

Na natječaj se mogu prijaviti djeca u dobi od 5 do 14 godina.

Prijavu mogu podnijeti: dijete samo, razred, skupina, nastavnici, odgajatelji,  prijatelji, obitelj, rodbina, susjedi....

Bilo da je riječ o spašavanju životinja, velikoj dobroti ili nevjerojatnoj hrabrosti, te učestalom pomaganju, sva djela su jednako važna i posebna, stoga ne postoje kategorije za dodjeljivanje priznanja.

Početkom listopada bit će objavljena lista svih prijavljenih i detalji završne svečanosti , na kojoj će svim prijavljenim „malim ljudima s učinjenim velikim djelima“ biti uručeno priznanje i simbolična nagrada.

Rok za predaju prijava ističe 30.09.2017.  Prijave se predaju u online obliku putem prijavnog obrasca (koji možete preuzeti na stranici http://dnd-bjelovar.hr/index.php/preuzmi ). Prijave poslati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Svi zainteresirani za podnošenje prijava za sva dodatna objašnjenja mogu se javiti voditeljicama Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara: Vjeruški Štivić 098/196 35 25 i Sanji Vranješević 095/910 38 76.

 

Voditeljice DGV-a Bjelovar

Vjeruška Štivić

Sanja Vranješević