DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA BJELOVARA uz podršku Društva Naša djeca Bjelovar, Grada Bjelovara i Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović

raspisuje

NATJEČAJ ZA DODJELU PRIZNANJA DJECI

ZA DJELA NESEBIČNE POMOĆI I SOLIDARNOSTI

„MALI LJUDI, VELIKA DJELA-PONOS BJELOVARA“

U petak, 17.12.2016. s početkom u 12 sati Dječje gradsko vijeće održalo je sjednicu i tiskovnu konferenciju. Na tiskovnoj konferenciji dječja gradonačelnica Jana Brestovečki predstavila je plan rada DGV-a za 2017. godinu, dok je vijećnica Lucija Stančin predstavila nadolazeći veseli događaj za svu djecu, doček dječje Nove godine. Nakon radnog dijela dječji vijećnici dobili su prigodne poklone koje su im uručile zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević i predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara Vanja Posavac.

Dječje gradsko vijeće Grada Bjelovara, u utorak 15.ožujka 2016., održalo je 2. sjednicu, nakon koje je održana i konferencija za novinare na kojoj je obaviještena javnost o narednim aktivnostima Dječjega gradskog vijeća i Dječjeg foruma „Bijeli vitezovi“. One su vezane uz globalnu akciju čišćenja „Zelena čistka“ te akciju „Sat za planetu zemlju“.

Lidija Novosel, zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, u ime Grada Bjelovara, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, najavila je Zelenu čistku, koja će se održati 23. travnja 2016. s početkom u 9 sati, te je zamolila sve građane da se odazovu i pridruže čišćenju nelegalnih odlagališta otpada. Cilj te akcije u kojoj Grad Bjelovar sudjeluje već godinama, istaknula je zamjenica Novosel, je očistiti okoliš, ali i osvijestiti građane da ne bacaju otpad u prirodu te da prijave ako u njihovoj blizini postoje nelegalna odlagališta. U akciji će aktivno sudjelovati i Dječje gradsko vijeće koje će toga dana čistiti područje Velikog Korenova.

Mala bjelovarska gradonačelnica, Jana Brestovečki, pozvala je sve građane da se, 19. ožujka u 20:30 sati, pridruže akciji „Sat za planet Zemlju“ i na sat vremena ugase sva svjetla u svojim domovima. Jana je istaknula kako se akciji i ove godine pridružuje i Grad Bjelovar te da će se u sklopu akcije ugasiti sva ulična rasvjeta u gradu kako bi se ukazalo na važnost električne energije, a istodobno i njezinu štetnost na okoliš.

Povodom Svjetskog dana štednje, koji se obilježava 31. listopada, članovi Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar posjetili su Erste & Steiermarkische banku kako bi bolje upoznali poslove koji se sve obavljaju u banci, ali i načine štednje.

20.veljače 2016. godine su članovi Dječjeg gradskog vijeća Bjelovar prisustvovali suradionici "Sigurniji internet za djecu i mlade", koju je vodila nastavnica informatike iz OŠ Slavka Kolara Hercegovac, Blaženka Šantalab. prisutni članovi DGV-a stečeno znanje s radionice prenijeli su svojim prijateljima na satovima razrednika.