Ispis

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ Društvo Naša djeca Bjelovar tradicionalno u suradnji s Dječjim gradskim vijećem grada Bjelovara, Gradom Bjelovarom, dječjim odjelom Narodne knjižnice Petar Preradović i Bjelovarskim kazalištem prvi puni tjedan u listopadu organizira Dječji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu. Dječji tjedan započinje „Međunarodnim danom djeteta“ (ponedjeljak – prvi dan u Dječjem tjednu). Ove godine Dječji tjedan započeo je u ponedjeljak, 5.10.2015. godine zajedničkim okupljanjem djece i odraslih, na Trgu Eugena Kvaternika, gdje su djeca pisala i crtala poruke odraslima, te su na kraju svi zajedno načinili krug i glasno uzviknuli „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“.

U utorak, 6.10.2015. godine, u sklopu Dječjeg tjedna, održan je ZID festival (festival zabave i druženja), na kojem svake godine sudjeluje Društvo Naša djeca Bjelovar i Dječje gradsko vijeće grada Bjelovara. Naš štand svim posjetiocima bio je vrlo zanimljiv, posebice onim najmanjima, jer su imali priliku zaigrati razne društvene igre, modelirati domaćim plastelinom, crtati i pisati kredama, skakati preko užeta. Osim igara dijelili su se i baloni, te promotivni letci.

U srijedu, 7.10.2015. godine, u sklopu Dječjeg tjedna, u prostorijama DND-a Bjelovar održane su radionice „Zdravo i fino“, koje  imaju za cilj promovirati, odgajati i obrazovati djecu i mlade o zdravoj prehrani, stjecanju zdravih prehrambenih navika i zdravih stilova života te pružiti informacije o problemu pretilosti u djece. Na radionicama je sudjelovalo 29-ero djece različitih uzrasta, u dvije grupe, odnosno dvije osnovne škole (II. OŠ Bjelovar i III. OŠ Bjelovar).