U okviru projekta Bjelovar u očima djeteta

Društvo Naša djeca Bjelovar

objavljuje

NATJEČAJ

DJEČJA HIMNA GRADA BJELOVARA

uz potporu Grada Bjelovara i Dječeg gradskog vijeća grada Bjelovar

Natječaj se sastoji od pisanja teksta za dječju himnu grada Bjelovara

Natječajem se žele potaknuti djeca Bjelovara na poetsko izražavanje o gradu Bjelovaru, veličanje bjelovarskih vrijednosti i ljepota, kao i njegovih ljudi s ciljem iskazivanja emocija prema svom gradu i jačanja pripadnosti zajednici u kojoj odrastaju.

Teme poetskog iskaza trebaju biti vezane uz dječje viđenje grada i sve ono što djecu povezuje s njihovim gradom. 

 

Smjernice autorima za pisanje pjesme:

ü  autor pjesme može biti jedno dijete ili grupa djece u dobi od 5 do 14 godina

ü  jedan autor/grupa može poslati najviše 3 pjesme

ü  tekst pjesme treba odražavati značenje himne koja je svečana pjesma ili hvalospjev

ü  radove treba predati napisane na računalu fontom Arial veličine slova 12

ü  uz radove obavezno dostaviti podatke: ime, prezime, razred i škola/ dob i vrtić

autora teksta, te ime, prezime, zanimanje i adresu mentora

ü  radove slati regularnom poštom na adresu: DRUŠTVO NAŠA DJECA BJELOVAR, Trg Eugena Kvaternika 2, 43000 Bjelovar (molimo ne šaljite preporučeno)  ili e-poštom na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Stručna komisija iz redova uglednih i kompetentnih sugrađana odabrat će JEDNU najbolju pjesmu jednog ili grupe autora koja će bit uglazbljena.

DVADESET pjesama (10 predškolske dobi i 10 školske dobi) bit će posebno pohvaljene, a njihovim autorima bit će uručena prigodna priznanja i nagrade sponzora, a mentorima zahvalnice. Svi sudionici natječaja dobit će pohvalnice za sudjelovanje.

Svi pristigli radovi bit će objavljeni u obliku elektronskog zbornika.  Krajnji rok za predaju radova je 01. lipnja 2019. godine . Završna svečanost na kojoj će bit izvedena uglazbljena dječja himna grada Bjelovara kao i ostali posebno pohvaljeni poetski izrazi bit će u rujnu uz Dan grada Bjelovara. Nagrađenim sudionicima obavijest o nagradama i točnom mjestu i vremenu održavanja dodjele poslat ćemo na adresu koju su naznačili u prijavi.  Prijavom na Natječaj pristajete da se poslani radovi i osobni podatci o autorima koriste u promotivne svrhe projekta Bjelovar u očima djeteta.