DRUŠTVO NAŠA DJECA BJELOVAR objavljuje FOTO NATJEČAJ „BJELOVAR U OČIMA DJETETA“ uz potporu Grada Bjelovara i Dječjeg gradskog vijeća grada Bjelovara.

Natječaj se sastoji od odabira najbolje fotografije grada Bjelovara ugledane i fotografirane očima djeteta.

Natječaj ima za cilj, osim poticanja mašte, kreativnosti i  razvoj digitalnih i fotografskih vještina, kao i poticanje na uočavanje prirodnih,  povijesnih i kulturnih vrednotama grada Bjelovara.

Tema dječjih fotografija je grad Bjelovar.

Smjernice za autore:

  • fotografiju dostaviti u formatu A4
  • uz fotografiju dostaviti: ime i prezime autora, razred ili dob djeteta, ustanova, mentor ukoliko ga dijete ima, kontakt podatci
  • naziv fotografije

Ovaj fotografski natječaj također je poseban jer potiče suradnju djece i roditelja, te će dijete osjetiti koliko roditelj/staratelj ima povjerenja u njega predavši mu u ruke fotoaparat/mobitel, kako bi dijete zabilježilo najljepšu fotografiju svog grada.

Za one najmlađe roditelj/staratelj/odgajatelj treba biti podrška djetetu.

U ovaj natječaj, osim predškolskih ustanova i osnovnih škola, uključene su i srednje škole, obzirom da je ovo Godina mladih, a i tema je primjerena i za njih.

Stručna komisija će odabrati 10 najboljih fotografija, koji će biti razvijeni na većem formatu,  dok će svi radovi biti izloženi na izložbi u Dječjem tjednu.

Svi sudionici natječaja dobit će pohvalnice za sudjelovanje, a mentori zahvalnice. Autorima najboljih fotografija, osim priznanja bit će dodijeljene i nagrade.

Fotografije poslati poštom na sljedeću adresu: DRUŠTVO NAŠA DJECA BJELOVAR, Trg Eugena Kvaternika 2, 43000 Bjelovar  (molimo NE ŠALJITE PREPORUČENO)

Krajnji rok za predaju radova je 30.9.2022. godine

Rezultate fotografskog natječaja, te termin izložbe i dodjele priznanja i zahvalnica, poslat ćemo na adresu ustanove i objaviti na web i Facebook stranici Društva Naša djeca Bjelovar, nakon što povjerenstvo donese odluku o najboljim fotografijama.

predsjednica DND-a Bjelovar

Sanja Vranješević